5.09.2023 г., 1:25 ч.

Фея 

  Поезия » Любовна
136 0 0



Коридорът мрачен мигновено грейна
и край мене мина лека фея,
със очите си изящни, чудодейна
сред цъфтежа див на орхидея!

В косите й - градина Божия!
Взорът ми изтръгна се след нея,
след грация, походка, визия,
линия, с която да запея.

Със усмивка тънка на уста
и равен тембър, тя задраска,
със чаровна скрита мекота,
Венера (тайнствена) Милоска!

Навярно жест е?! Обещание!
В горчива устна с капката ликьор,
мечта, химера и реалия,
или сюжет с небесен Режисьор!

Но странното предчувствие за болка,
с безкрилата надежда някаква,
със ръбове загладени по кройка,
във сенките пришива залеза!












© Иван Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??