23.08.2016 г., 23:59 ч.  

Филизи 

  Поезия » Любовна
724 1 5

 

 

Кой ти каза, че без обич може,
кой като вина ти я вмени?
Любовта, сменила осем кожи,
ще обязди други ширини.
Ще стоиш пред портите на рая,
с думите, останали без вкус.
Би ли се отрекъл най-накрая 
трижди
както Петър от Исус?
Който може
нека да ѝ вярва.
Който може
 нека ѝ прости.
Пограчѝ в полето като гарван,
но недей замлъква дълго ти. 
Изкълви възтънките филизи
на греха си тъмен
до един.
И си науми по лъч как слиза
още нероденият ти син...

© Ивайло Терзийски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??