1.04.2008 г., 8:13 ч.

Форма на живот 

  Поезия » Любовна
594 0 13
Не искам за теб да съм обикновена...
А песенно да се нося и ветрено...
През деня да политам, нощем да прииждам
и глътчица въздух силно да вдишвам.
Ще чакам миг със време да се влюби,
както планина - с морски дюни...
А хубавото се търкаля някъде...
Или опират му до кокъла с ножа...
И засяда в плитчина - лагуна,
като прободена риба с харпуна...
Трябва нещо да се пожертва -
да настъпи покой и нежност...
И хубавото изпреварва, случва се.
Звезди над главите ни струпват се.
Ридаят ангели, щастливи.
И всички поверия са верни...
А аз жена... необикновена.


© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??