8.05.2009 г., 22:42 ч.

Франц 

  Поезия » Друга
477 0 5

когато франц дойде за вечеря

ще извадя от гардероба си

онова немско Р

турено като залък в устата

малко преди лягане

дългата рокля с убит пастелен цвят

и цигарето

ще сипвам прозрачна супа

на дантелената покривка

ще капне парченце морков и фиде

ще си поговорим

за мостовете чадърите

краткия разказ

сепиите

ще мълча внимателно

много внимателно

под дъжда на площада

докато франц си разхожда

черния цилиндър за зайци

очите и пръстите

ще размишлявам

за вселената на надеждата

и

ще казвам

ах франц сърдита съм ви

така сърдита

и устните ми ще се цупят

в немско Р извадено от гардероб
ще съм малка жена

с дълга рокля

седнала на вечеря

когато дойде франц

но това е друга история

© Зорница Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??