18.12.2007 г., 9:29 ч.

Free bird (Свободна птица) 

  Поезия
764 0 24

Видя ли ти свободна птица,

изплувала от детството и младостта,

разперила крила в нечий скицник

или изтъркан символ в любовта?

 

Видя ли ти свободна птица

из нечие постигнато небе,

рисувани гротескни скици,

рибар сред буря да гребе?

 

Видя ли ти свободна птица

в безмълвното мъртвило от души,

безмълвен страх в майчини зеници,

безмълвен страх животът да руши?

 

Нима не е човек свободна птица

в борбата си за къшей хляб,

затихващ глас в дисциплинирани редици,

самотен, безнадеждно слаб.

 

Не може никой свободата да отнеме

на птицата свободна в моето небе,

пред погледи на хора онемели

рибар след буря да гребе.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??