7.07.2015 г., 7:54 ч.

Фъстъци с минал срок на годност 

  Поезия » Друга
726 0 10

ФЪСТЪЦИ  С  МИНАЛ  СРОК  НА  ГОДНОСТ

 

Цигара… евтино уиски… дим…

Фъстъци с минал срок на годност

Човек без маска… И без грим…

Човек – артист съм аз… Безспорно!

 

Човек със хиляди лица,

но истинското с ревност крия.

Дали пък да не изкова

маската, която ми отива?

 

Така на сцената без срам,

отново ще излезна весел.

Отново другият ще дам,

а истинския ще поръся с пепел.

 

Отново новият герой

ще бъде бурно аплодиран.

В очите ви герой е той,

а в моите очи е никой!

 

Завесата се вдига – сцена,

декори, публика и аз…

и маската – направена от мене…

Усмивката изкуствена - за вас.

 

,,Здравейте, хора. Аз съм клоун,,…

Пиесата започва… Тишина.

,,Здравейте, хора. Аз съм тъжен,,-

на себе си повтарям. Самота…

 

Последен бис… И тежката завеса пада

Гримьорна, огледало и човек

Гримът се стича… бръчките остават

И стара снимка… Минал век…

 

И питам се… Задавам си въпроса:

,,Тъй както съм гримиран в бяло,

дали не трябва да умра,

за да започна отначало?,,

 

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??