20.06.2013 г., 7:30 ч.  

Гадже под наем 

  Поезия » Хумористична
1638 0 9

 

ГАДЖЕ ПОД НАЕМ

 

Обява за гадже под наем видях
и тръпка обзе ме – проклета...
Такваз щуротия – си казах –  е грях,
да плува свободно из Нет-а.

Дочух се как шепна си: „Брей че късмет!” –
замислих се, казах си смело:
– Родил съм се в София – предния век,
а днеска – живея на село.

Бе, я да се пробвам! – нали съм си пич, –
със мацки общувам свободно,
у нас ги не каня – в дома от кирпич,
че гледат ме някак – отровно...  

И ей ме – звъня аз – така и така –
добавям, че днес съм лежерен.
Оттатък отвръщат, че има жена,
издирваща мъж, но – модерен.

– Такъв съм! – споделям, – кажете сега
кога и къде да се пръкна?
Дано да е мацето с мощна кола,
че никак не ща да замръкна...

– Ще бъдете – казват – на фирмен коктейл,
изискано – в смокинг и риза.
Носете единствено своя портфейл
и нямате никаква грижа...

 

– Бе, аз ще го взема, ма... няма пари.
Дали ще ме върне навреме,
че кравите пак няма кой да дои,
яйцата кокоши да сбèре?

– Ало-о, тук е „Гадже под наем” АД,
с кого сте се свързали, моля...?
– Със фирма, показваща как се краде
от скромни, възпитани хора!

 

Да махате тая обява оттам,

че дойда ли, ще ви натиря...

Къде телефона записах – не знам,

на тия от „Нова...” – с ефира...?!

 

 

 

© Росен Гъдев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??