Прозорците са заковани с летви.
Фасадата във жълто е била.
Сандъчета, в които са цъфтели
петунии - навярно във лила.
Две пейки и пресъхнала чешмица.
Камбанка със прокъсано въже.
Часовникът издъхнал в единица -
под нощно или обедно небе...
Забрава между плочите прораства.
Неизброими стъпки в спомен спят.
Забързани съдби, с билет за влака,
така очаквания важен влак...
© Людмила Билярска Всички права запазени