19.11.2023 г., 7:38 ч.

Гарвани 

  Поезия » Пейзажна
284 0 0

 

 

От север идвате навярно, 

понесени от снежен прах

и като пики -- силни карти --

накацвате по пуст клонак.

 

В полята властелини мрачни,

сред гробищата в студ и сняг

със траурни наметки грачите,

противници на слънчев зрак.

 

Тъй странно е -- сред тия снежни 

кипариси, скован асфалт --

че в вашите ята метежни

откривам днес забравен чар.

 

                            ноември 1989 г.

                            гр. Сливен

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??