21.01.2012 г., 5:43 ч.

Гарванът 

  Поезия » Друга
671 0 2

Гарванът

Посветено на Едгар Алън По

 

Ти прокле поета клет,

птицо странна на смъртта!

Твоят грак в среднощний мрак,

в далечен лес и тъмен праг,

прокле поета на нощта!

 

Ти отне живота блед,

птицо от на сенките брега!

Твоят грак във тленна прах,

във мъка земна и неземен страх

обви поемата с тъга!

 

И душата на поета

няма да дочака зрак -

зная вече – нивга пак!

© Денис Метев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??