Jan 21, 2012, 5:43 AM

Гарванът 

  Poetry » Other
680 0 2

Гарванът

Посветено на Едгар Алън По

 

Ти прокле поета клет,

птицо странна на смъртта!

Твоят грак в среднощний мрак,

в далечен лес и тъмен праг,

прокле поета на нощта!

 

Ти отне живота блед,

птицо от на сенките брега!

Твоят грак във тленна прах,

във мъка земна и неземен страх

обви поемата с тъга!

 

И душата на поета

няма да дочака зрак -

зная вече – нивга пак!

© Денис Метев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??