Тежко, тежко стъпва,
хърка, плаче и реве.
Има лапи и нозе,
на човека не отстъпва.
Има топъл, мек кожух
и голям, голям търбух.
От комшийката дочух,
че преборила е лъв.
Цяла зима сладко спи
в тъмни, хладни пещери.
Тя обича вкусен мед
и събира го навред.
Щом изпука тънка клечка,
всички знаят туй е:..........
( Мечка)
© Хари Спасов Всички права запазени