25.02.2012 г., 16:22 ч.

Гатанки 

  Поезия » За деца
976 1 13

 

Голяма обла къща –
с ръце не я обгръщам.
Щом изпече я татко,
ще си похапнем сладко.
В градинка тя пониква -
наричаме я.........(авкит.)

*
Почти на всяка манджа
съм мерудия важна,
но лют съм и мириша,
затуй за мен не пишат
ни стихче, нито песен.
Приятно ми е - .........(нъсеч.)

*
Красива като фея,
ала с бодли по нея.
Със чудни аромати
изпълва мойто лято.
Таз дама грациозна
се именува........(азор.)

*
Камбанка белоцветна,
чаровна и кокетна –
щом цъфне съобщава,
че пролет се задава.
Виж, през снега наднича,
нарича се.............(ечикок.)

*
Във пролетна премяна
е горската поляна.
След бялото кокиче
аз идвам – момък личен.
Със моите другари
сме чета...........(ирахузним.)

© Владимир Виденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??