Произведението не е подходящо за лица под 18 години
Генерала, мале, генерала, леле, леле,
строго гледа, бате, строго гледа тебе, тебе.
Генерала, хора, здраво служи на пагона,
и наказва, мале, непослушните с питона...
Генерала, чиче, генерала, чиче, чиче,
непослушни не обича, не обича, не обича.
Стойте си у дОма, казва, казва генерала,
всяка мацка мисли "Как от вкъщи да го свала?..."
/Припее/
Генерала, генерала, генерала ни е як!
Тука знай, че не си правя с него някакъв... майтап...
И командва генерала, и ни учи в тази криза,
как като ни влезе, бате, трябва да не ни излиза,
трябва да не ни излиза!...
Генерала и лекува, генерала и врачува,
и отвсякъде, човече, неговия глас се чува.
Генерала, бабо, гледай го от село, бабо,
и мечтай си, бабо, той да бъде твоя дядо...
Генерала, генерала, той ветрей, ветрей байрака,
с думите си само, с думите си цепи мрака!
Генерала, лельо, генерала е велик,
всичко може, лельо, по-добре от селски бик!...
/Припев/
Генерала, генерала, ох и ах за генерала,
не човек е, казвам братя, а е чиста, чиста хала.
Генерала, муци, генерала ще се справи,
всички дето трябва, бърже, бърже ще оправи...
Генерала, генерала, цял е той покрит с медали,
слушаме го всички, всички, от манафи до педали...
Генерала слушай с неговата дума тежка,
ако не го слушаш, туй ти е последна грешка...
/Припев/
Генерала, генерала, новият пророк е даже,
влюбено е в него всяко, всяко, всяко гадже...
Генерала, баце, вируси лови от стойка,
даже, вервай, баце - трепе ги със мухобойка!...
Генерала служи, служи на народа само -
Истината тука казвам, няма във това измама!
Генерала, мисля, е заслужил вече трона,
а пък както знаем всички, он върви в пакет с корона!...
/Припев /
23.04.2020.
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени
Благодаря ти, имах нужда от усмивка 😷😋😷