Георги не е просто име,
то е титла, гордост, сан.
Храбростта неустоима
е в душата – с буен плам.
Георги е величина, магия,
сила, устрем, добрина.
Носи своя орисия,
озарена в светлина.
Честит Гергьовден, приятели!
© Данаил Таков Всички права запазени