11.11.2012 г., 11:27 ч.  

Гербери:Нашата молитва към Бойко 

  Поезия » Пародии
1203 0 2

 

О, наш Бойко, правий Бойко!

Ти, що си в парламента.

Ти, що си на улицата, Бойко -

с нас ти режеш лента.

 

Ти, който ни заковаваш

с бисери здраво на стената.

Ти, който с бонуси ни даряваш

и тъй ни топлиш ти душата.

 

Ти, който си поръсил

с кал цялата държава

и без грижа си оставил

клошар едва да оцелява.

 

Ти, който си помазал

дянковци, плевнелиевци, фандъчета,

а в неволя си зарязал

професори на гладни кучета.

 

Ти, който си научен да гасиш пожари -

на тебе ние се молим

и храниш кучетата аватари

с три-четири пържоли.

 

Ти, Бойко, от лъжците,

цар на хитрите пиари,

ти, пръв между глупците -

да станели студентите овчари.

 

Ти, Бойко, с малко разум,

защитниче на мутрите,

комуто щат празнуват 

деня скоро олигарсите.

 

Вдъхни ни, о, земни боже,

любов жива за мангизи -

да се налапа кой как може

чрез всякакви пинизи.

 

Подкрепи и нас, идиотите,

които ти се връзват лесно.

Дай и на Цветанов имотите,

който подслушваше безчестно.

 

Не оставай ни без парица,

инак ще ядосаш всички нас.

Те да са без Дянков, но с постна пица,

а пък ти се натъпчи отново с власт!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • на крив автор - редакторката му пречи. държа да те уведомя, че ако имаше "орязване" - щеше да е на цялото произведение, т.е. нямаше да бъде публикувано. редакторите не режат части от произведенията.
  • Простете,че стихотворението не е цялото,но вината не е моя,редакторката умишлено е отрязало част от четвъртия стих от шестата строфа и още цели четири строфи.Който иска да прочете цялото стихотворение,просто да отиде във форума на Иво Сиромахов в темата "стихотворения на Нонейм".Това съм аз.
Предложения
: ??:??