11.08.2012 г., 14:26 ч.

Гербове 

  Поезия » Пародии
652 0 0

В етични времена живеем,

но етикета не владеем:

с произход ли си благороден,

щом нямаш герб – си старомоден!

 

Сервилните ни политици

заменят герба с белезници,

а знакът, тачен от Темида,

е фараонска пирамида!

 

Чиновниците тарикати

владеят разни салтанати:

не с гербове – фамилни марки –

с рушвети лапат хилядарки!

 

Лихвари и търговци – хора

филантропични –  без умора,

с гешефти трупат си паричките,

а виж – без гербове са всичките!

 

Тук-там, в селце, в градче се пръкне

излъскан герб, но щом се мръкне,

за да го зло не урочаса,

потъва в стоманена каса!

 

Че трябват гербове, е видно!

Да нямаш герб – дори обидно!

На пенсийка или заплатка –

без герб – и царят ще е патка!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??