23.06.2017 г., 10:11 ч.

Гергьовден 

  Поезия
672 0 4

 

 

Раздадох името си... и какво остана?

Очакване и нищо, нищо друго...

Светец не станах... няма и да стана.

И не постигнах някакви заслуги...

Постигнах малко – а пък много губих.

Но името остава с мен докрая!

Не ме предаде – с него страдах, любих

и с него ще си тръгна – туй го зная...

Но го раздадох ... И не ми се свиди.

Най-близките ми днес го наследяват.

Дай Боже някой ден да видят -

най-българския ден им завещавам!

06.05.2017

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??