6.05.2021 г., 9:24 ч.

Гергьовден 

  Поезия » Оди и поеми
359 0 2

Свети, Свети Георги, ти победоносец. 

Със силата си ти ни озари. 

Лошите беди накарай да изчезнат. 

Ти на хората помагаш дори това да не личи. 

 

Във тежки времена и нрави, във кризи и неволи, 

името ти свято пред него се покланят. 

За храброста безкористна, те те обичат, за урока, който даде им навеки. 

За спасение и вяра ще се молят, защото си в сърцата ти на всеки.

© Борислав Александров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??