17.08.2012 г., 11:44 ч.

Герои 

  Поезия » Гражданска
401 0 0

Герои

Сила, любов, смелост,
слети в едно цяло.
Смърт, ала и вечност,
живеещи в едно тяло.

Познавам ли те,
ти, която можеш
само със сърце
небето да разтвориш?

В очите ти - утеха,
но зад нея крие се тъга.
Прегръдката ти - ласка,
ала родена е от самота.

Ти си там - пред мен -
всеотдайна и красива.
Ти си там - пред мен -
обикновена, а неповторима.

Познавам ли те,
ти, който можеш
само със сърце
небето да разтвориш?

В движенията ти - сила,
но крие се зад нея слабост.
Ръката ти - закрила,
ала родена е от плахост.

Ти си там - пред мен -
величествен и непобедим.
Ти си там - пред мен -
обикновен, а неповторим.

Познавам ли ви,
вие, които можете,
от нищото започнали,
чудеса да сътворите?

И всеки ден безмерна смелост,
която ражда се сред страх,
не от вашето страдание  и болест,
а от това, което покосява нас.

На нашето време сте героите,
ала само боговете не кървят...
Само ако можеше
сърцата ваши вечно да туптят!

15.01.2010г.

© Цветелина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??