27.04.2023 г., 23:22 ч.

Герои 

  Поезия » Философска, Гражданска
179 0 1

                                          Герои

 

 

Вашите смели герои са тези от книжата,

а нашите умираха с гордо вдигната глава.

Когато посегнаха на родна майка и рода,

те грабваха пушка и отиваха в планина.

 

Вашите герои си ги измислихте вие

а нашите умираха на бойното поле.

 Големеехте се, ние доказахме че сме ние,

и капки сълзи се ронеха от родното небе!

 

Вашите герои избирахте си ги вие,

а нашите умираха за род и за родина.

Да това сме българите, ние сме си ние,

и бранехме с чест нашата татковина!

 

Вашите измислени герои ги няма вече,

а нашите останаха в нас, в нашите сърца.

Те пример са за нас и нашите мили деца,

отправям поглед към Бог, благодари човече!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??