10.12.2008 г., 13:31 ч.

Героиня от басня 

  Поезия » Друга
1145 0 43
Аз не помня
кога те намерих
и какво
си говорихме толкова,
но от няколко педи доверие,
две очи
ми излъгаха болката.


И прогледнах -
от тук до където
ми е ясно,
когато е слънчево.
Колко пъти си исках небето,
но останах
живецът във кълнчето.


Бях добра.
Героиня от басня -
много малка,
почти като зърно.
Заземих се до теб и пораснах -
с две ръце.
И дори те прегърнах.

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??