28.04.2024 г., 16:06 ч.

Гладен каплазан 

  Поезия » Хумористична, За деца
202 0 5

Обичам баничка да ям

и то без грижа, или свян.

Бидèйки гастроном голям,

подготвил съм се и съм прям.

 

Зная грижата на мама -

гладен аз да не остана.

Впрочем зная и на баба -

да си хапвам като хала.

 

На село справям се отлично,

по улиците тичам от зарана.

Вечер се прибирам уморен,

ям нахокан, примирен.

 

При мама друг талант ми трябва,

похватите ми уж са ѝ познати,

но за бабините гозби споменавам

и ръкавите ревниво тя запрята.

 

Нали съм си способен генерал,

а и татко на хитрост ме научи -
разбутвам кошера едва-едва

и побеждавам незаподозрян.

 

© Валентин Стайков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Щом децата са злояди, нека хапват шоколади! »

11 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??