Помня те
по ръждивото след сълзите
или по горчивото след глътката вино,
по тишината на неделното утро,
или по празното място по време на вечерното кино.
Търсих те
по вълните на чуждо море
или в смеха на безличните хора,
по редовете на непрочетени книги,
или в недопитото сутрин кафе.
Загубих те
по улиците на малкия град
или в края на изпушената цигара,
по пустите пейки на градския парк,
или в тишината на чакащите в шумната гара.
Съществуваш в глаголи, ухаещи на липси.
© Недописана Всички права запазени