31.07.2007 г., 15:21 ч.

... Глас и тишина... 

  Поезия
585 0 2
Глас, обграден от самота,

потъна в тихата постеля

на деня...

глас, обграден от сенки

и тишина...

покри прекрасната душа

на една жена...


Една тишина, тишина,

потънала в забравата

на самотата...

тишина, обгърнала

сърцето на една жена...

гласът простена в тишината,

чу се стон и спомен тъжен,

... мрак обгърна пак света...


Глас и тишина се сляха

във едно...

глас и тишина  потънаха

във тихата постеля на

деня....

глас и тишина... глас

и тишина... викаше

със зов студен една жена...

© Радина Гечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ХУБАВИЧКО Е .НАПОМНЯ ЯВОРОВ И СИМВОЛИСТИТЕ . ОТДАВНА НЕ БЯХ ЧЕЛА НЕЩО В ТОЗИ СТИЛ
  • 8 пъти- тишина
    1 път- тишината
    2 пъти- тихата
    7 пъти- глас/ът/

    Моите уважения!
    Не знам как забелязах, останалите думи!


Предложения
: ??:??