19.12.2007 г., 8:42 ч.

Глас омаен 

  Поезия » Любовна
828 0 13

Глас нежен и омаен,

изрича думи с ритъм нежен за сетивата мои...

Глас, разбиващ в моята душа всяка буква,

с нежна ласка...

 

Глас, каращ моята плът

да тръпне за сегашния момент...

Тръпката остава и след час дори,

тръпка, чакана с векове...

 

Глас като лъч, пропит от звучните слова

в мрачна тишина...

Руши без злоба всяка сълза пролята,

на малки парченца стъкла,

стъкла от ваза прокълната...

 

Глас, извиващ всяка струна,

нанесъл се в моя свят без покана...

Звучност от приказка родена,

приспивна песен...

 

Неговият глас е нежната симфония

от розови листа и малко зеленинка...

Листа магични,

носещи се волно из кръгозора...

 

© Зузка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??