14.10.2023 г., 12:22 ч.

Гласоподавател 

  Поезия » Гражданска
124 0 0

Може би ще ме плюете,
От куртоазия може и да сте пас,
Но аз искам да ме чуете,
За политиците какво мисля аз...

 

Защото съм един от вас.

И много като мене има други
Пред урните имаме, а после нямаме глас,
Защото ни смятат за влечуги.

 

А те жирафите велики и големи,
Заровили главите си във пясък,
За влечугите хич не им дреме,
А само и само за гъзния си блясък.

© Дамян Балев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??