26.05.2009 г., 20:12 ч.

Гледах луната от купа сено 

  Поезия » Пейзажна
1100 0 30

Ей там, зад баира, слънцето вече замира.

Науките селски колко са прости и трудни.

Писана стомна жадните устни намира.

Тежка плитка до бялата риза...и е чудно.

 

Брусът почива. Уморена не съска косата.

Соленият поглед носи смеха на дете.

Очите разказват как бавно се стапя луната -

парче разтопено масло, върху коричка небе...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??