3.03.2019 г., 23:00 ч.

Гледай ги в лицата... 

  Поезия » Друга
412 0 2

Гледай ги в лицата,

ще познаеш какви са по очите...

Виж дланите - бели, ту червени, ту лилави,

като леани, а сякаш рани...

Вгледай се в спираловидните обръчи,

по ръцете надрани от бодли,

от нажежени игли,

следи от шевове,

остатъчни белези,

разшили се ясни спомени, 

пролетни, есенни, 

зазидани помисли в съзнанието - 

пропукани,

различни ириси в мен гледащи. 

Думи - искра - пламък - пожар -

превръщащи,

словесен водовъртеж, 

астрален палеж,

вените не горят,

трънливи гривни на китките,

пръстени от цветя зашити в дланите  - 

не кървят те.

Стари страници на книги

са дните минали - запалени.

 

Гледай ги в лицата,

ще познаеш какви са по очите...

Виж  дланите - бели, ту червени,

ту лилави, зелени, шарени

като леани, а сякаш рани...

Огледални цветове в различни образи

преплитащи се.

Погледни им ръцете - 

убодени от тръни, 

изгорени от пламъци, 

като игленици, 

следи от шевове, 

ясни белези, 

пропукали се спомени,

летни, зимни, 

есенни, пролетни,

разлистени помисли в съзнанието 

от вятъра разпръснати,

малки песечинки, 

различни ириси в мене гледащи,

ръце към мен протягащи,

мисли в душата вграждащи...

 

 

 

 

© Нина Чалъкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??