25.10.2008 г., 12:15 ч.

Гледка 

  Поезия » Друга
498 0 8
Гладно куче залая в квартала,
а в казана - махленската кухня,
една дама се беше завряла
от глада си товара да смъкне...

По ръцете си, вместо смарагди,
сини вени душаха мазоли.
А в боклука тя не в диаманти,
а в корички от хляба се моли...

Песът лае, прогонвайки злото,
що на глад тази нощ го обрича.
Да! На джунгла прилича животът.
Слаб е, който смирен коленичи!

От картината мен ме пробожда
и се питам: Къде да се дяна?
Имам дрехи от лъскави кожи
и храната си хвърлям в казана...

Кой живота усеща в кавички?
Кой оценка му прави достойна?
Кучи лай се забива във всички...
Малко страдат от раната гнойна...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??