Магазинът е затворен.
Илюзии не се продават нито пък мечти.
Аз никога не съм продавала,
а толкова е празно...
Иска ми се да си купя
две ръце, които галят,
усмивка топла, тиха песен.
И едно сърце с ритъм нежен.
Нима не се търгува с тях?
Или борсата за ценности човешки е закрита?
В тихата пътека на живота
пòказна витрина ще открия.
Всяка радост и омраза ще разкрия,
за да мога в безоблачното утро
сладостно от любовта ти да отпия.
© Йонка Янкова Всички права запазени