27.02.2016 г., 10:08 ч.  

Гнездо 

  Поезия » Друга
382 0 3

Няма свраче гнездо на дървото пред прозореца ми,

Няма черно-бели пера, дрезгави крясъци,

Тракане с човка, пляскане с крила,

Няма гнездо, зад решетките е самота.

 

Пред решетките съм само аз.

Четири стени, плесен, мухлясал хляб,

А отвъд прозореца е целият пъстър свят,

И няма свраче гнездо, няма радост, няма суета.

 

Вътре в мен бавно загива последната искра.

Само това дърво ми остана, само тая мечта,

И няма свраче гнездо сред клоните, няма весел грак,

И дните ми отмират несъбудени, зад дебелата каменна стена.

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря
  • Въздействаща творба!
  • Картината трябва да се освежи - залавяй се за работа...!!!
    Пред решетките съм само аз.
    Четири стени, плесен, мухлясъл хляб,
    А отвъд прозореца е целият пъстър свят,
    И няма свраче гнездо, няма радост, няма суета.
Предложения
: ??:??