6.01.2021 г., 10:22 ч.  

Година на металния вол 

  Поезия » Гражданска
992 1 10

 ГОДИНАТА НА МЕТАЛНИЯ ВОЛ

 

По-хубаво ми би звучало да е бик, 

но пък волът всички знаем е работохолик.

Това, че е скопен едва ли му допада,

а и че цял живот е впрегнат, та от умора пада.

Година след година все години трудни, все метежни,

явно не е време за душици плахи, за душици нежни.

Волът е добричък, той не се бунтува

тегли си в бразда послушен и не белегува.

Има ли водица, в яслите сенце

със остен да го ударят все оре, оре, оре.

Но ако му пусне някой някаква муха

дръжте се троши и бяга, блъска със рога.

Още волът не обича да го управляват с блъф,

разгневят ли го и вола се превръща в лъв.

Да ни е честита таз година на метален вол,

никой няма да е гладен, никой няма да е бос и гол.

 

 

 

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??