17.01.2024 г., 23:31 ч.

Години се трупат 

  Поезия » Философска
110 2 2

Години се трупат
(Онегинска строфа)

Автор - Величка Николова – Лита


Години се трупат, и трупат, и трупат,
а ние вървиме към бъдното... *Оф!
Натрупахме болки тревожни в душите
и късчета дребни от едра любов.
Май лошо живяхме: все търсехме правда,
все търсехме вяра, надежда, любов,
Но случихме само на злата неправда
и нямахме смелост за златна любов.
А вече е късно, сребреят косите
и *тихото стъпва на пръсти край нас.
Изстинали чувства, се вгнездват в душите…
Луната с тъга ни поглежда в анфас!
Небето - доброто, съвсем благосклонно
навежда челото

за поздрав, към нас!

 

Литатру
 

© Величка Богданова - Литатру Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??