Това, че си на тридесет години,
съвсем не означава, че си мъж.
(Понякога са нужни много зими
да стане хляб от цъфналата ръж.)
Не ти отива тежкото в очите -
едва не те превива до земи!
Онази гордост, кипнала в гърдите,
внимавай да не те изпепели.
Не се ласкай, че можеш да ме имаш -
харесвам само истински мъже!
Откакто се уплаши да опиташ,
за мен си просто глупаво хлапе.
Ще имаш още много тежки зими
преди да се превърнеш в зряла ръж.
Това, че си на тридесет години -
съвсем не означава, че си мъж!
© Васка Мадарова Всички права запазени