4.03.2015 г., 23:34 ч.

Гора 

  Поезия
430 0 3

отново

преминавам през същата гора

за n-ти път оставям холограмите ѝ

зад гърба си

 

не се обръщам

няма за кога

и нямам силата да го направя

зная

че ще ме лиши от силата

която ми е нужна да достигна края

 

защо ми е да я хабя с'слова

 

правя се на приятно разсеяна

утайка в чаша кафе

и се любувам на всичко

което попада в периферното ми зрение...

 

(усещането не лъже

затова си струва

да възпиташ гледната си точка)

 

... над почвата

се извисяват

или надвесват

старите познати борове

 

закрилят ме

с

достолепната столетна мощ

преборила по хитър начин

времето - природата

 

или ме дебнат

 

може би и двете

 

надзирават

примерния си затворник

 

- доживотна

 

"дали това ще ми изкупи

малко свобода

да мога да поседна на люлеещия стол

напомнящ детство на верандата

и да отпусна без насоки

взора си

да се порее над гората

гледаща отсреща

с

достолепните столетни борове

 

да извоювам старост на живота си"

 

това е всичко в моята глава

докато се опитвам да пребродя

за n-ти път

с душата си

бездушната природа на природата

 

не я виня

че може да е повече

разбирам я и продължавам да се боря

 

боря се!

© Северина Даниелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво! Допускам че някои малки формални поправки са възможни, но това е второстепенно. Поздрав!

    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=AJqsNfQZ354">ПребродИ гората, хладни априле
    утеши винаги пътуващия
    мисли леки се присъединяват към смолата на боровете
    съзнанието става ясно като облак
    мисли леки се присъединяват към светлините и цветовете
    към тишината далече от облаците.
    </a>
  • "(усещането не лъже
    затова си струва
    да възпиташ гледната си точка"

    Интересно и оригинално!
  • Този текст е близък по дух до Йосиф Бродски и това Ина е безусловно похвално. Наистина възможна, но трудна поезия. Хубаво е, че си я подхванала от ранни години.

    Поздрав!
Предложения
: ??:??