1.11.2011 г., 19:50 ч.

Горчилка 

  Поезия » Гражданска
428 1 8

ГОРЧИЛКА

 

Във вихъра на човешките ни страсти,

разделени от ежби на робски касти,

животът все по-тягостен и труден става,

а в душите ни мътилката се напластява…

 

В науките – боси, невежи, чели, недочели;

на извратеност, порно и пороци налетели,

само суши, скари, барбекютата признават,

с чалга и жестоки кървища се забавляват…

 

Подиграват се с валса, даже и с тангото,

кланят се на Глория, Камелия, Маргото;

след тях остава задух, помия и бунища,

а в душите – горест, горчилка, пепелища…

 

С възпитанието вече май сме закъснели;

мутанти зли са, необратимо издивели;

не искат рай, дори поднесен на тепсия,

свобода и правда от чертожната хартия…

 

За човешка справедливост те не преговарят,

зад дебели зидове в черупки се затварят,

а милиарди тънат в мизерия и мръсотия,

все по-рядка е чорбата на плебейската синия…

 

В мираж пустинен се превръща бъдещето ново,

надеждата като облак изпарява се отново,

не намират в нищо спасение и упование,

райските мечти бледнеят в човешкото съзнание…

 

Питам се така ли всичко тук ще свърши -

историята незапочнала няма и да се довърши…

И жалко за стремлението на Логоса космичен,

че за матрицата и Боговете му писаха отличен…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лили както винаги Много актуално,Истинско оригинално !Прекрасно написано!Браво!Поздрав!
  • Знаеш ли с какво нетърпение те чакам!А с още по голямо стигам до последния коплет,за да започна отначало.Истински привет!
  • Върна ме стиха при моите учители. Научиха ме на много. Благодаря.
  • Браво!!!
  • Защо ли темата е тъй позната...
    Браво!
  • Много съм щастлива, че така добре ме разбирате! Силно вярвам, че ще наложа календарното справедливо и мирно, пасторално битие! За дечицата - то за нас няма да го бъде!
  • Истинско и болезнено! Поздрав сърдечен, Лили!
  • Остава ни надеждата, че бъдещето ще е по-различно...
Предложения
: ??:??