14.12.2018 г., 0:42 ч.

Горчива раздяла 

  Поезия » Любовна
537 0 0

Огън в сърцето, в душата - неволи,

светът е изпълнен с горчиви сълзи.

Ти си далече от мене - защо ли?

Защо ли раздялата толкова боли...

 

Нощем звезди ли за тебе не свалях,

романтика, свещи, любовни игри,

или, обичам те, малко повтарях,

или розите в букета бяха без бодли?

 

Сутрин огън ли не ти наклаждах,

в студените зимни и ледени дни,

или достатъчно не ти угаждах,

кажи ми какво нередно в това откри?

 

Ето че сам съм на старата маса.

Я да погледна! Да - свеща си гори.

Наздраве! - вдигам винената чаша,

ще пия напук, съдба, че ти ни раздели.

 

 

 

© Иван Бодуров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??