3.09.2007 г., 9:29 ч.

Горчиви сълзи 

  Поезия
1085 0 2
Тя седи обляна във сълзи в тъмнината на нощта,
но дали от радост или от тъга?
Любов! Тя мечтае за малко любов
във живота и тъй суров.
Тя мечтае за капка нежност,
потънала в безкрайна безнадежност.
Тя мечтае за топлия лъч от светлина,
пратен да убие в сърцето онази самота,
която я преследва като сянка навън и у дома.
Тя мечтае пак да гори в прегръдката на своя любим
и той да е отново същия, сияещ от радост, несравним.
А друг чука на вратата,
друг желае да и даде нещата,
за които мечтае тя самата,
за нея ще се пребори със самотата,
на нея ще дари цялата си любов,
океан от нежност, милувки и целия си живот.
Сега тя не може това да оцени,
защото капят горчиви сълзи от нейните очи.
Но когато слънцето отново изгрее и тя осъзнае,
че всъщност не за своя любим мечтае,
дали ще е още на вратата онова момче,
което за нея бе готово всичко да даде?

© Жулиета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??