27.05.2024 г., 18:56 ч.

Горд крадец 

  Поезия » Хумористична
88 0 0

Едно детенце днес ме пита

Дали някога съм крал, 

А аз стискам монета златна във дланта си свита

И си мисля 'Че аз от кражби съм живял!' 

 

И таз монета ще заложа, 

А съвестта крещи 'Дали срама ще понесеш?' 

Че от твоя храм я гепих, Боже, 

Знам, душата ми е леш. 

 

Но да съм примерен човек не ми отива, 

И егото ми здраво е като гранит. 

Който иска да ме гледа криво, 

В крайна сметка всеки да си гледа своя бит! 

© Луна Скай Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??