19.12.2010 г., 15:21 ч.

Гордост 

  Поезия » Пародии
702 1 0

Горд бъди!
Не я поглеждай в очите!
Не отивай да я заговориш ти -
гордостта е над мечтите!
И какво като има сълзи в нейните очи,
та нали тя вечно ще е твоя...
О, ти си незаменим -
никога не губиш в 'боя'.
А ти също я обичаш?!
Но нека тя първа си признае,
любовта си към принца трябва да оправдае.
Ах, имаш сини очи, с цвета на небето,
но на небето греят звезди,
а ти гаснеш в небиетието!
Зная, ти с крила роден си ти,
o, лети, принце, принце на суетата!
Но някой ден мъглата, наречена гордост, ще се изясни
и ще останеш сам-самичък на земята.



© Деница Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??