19.05.2017 г., 0:20 ч.

Гордост 

  Поезия
404 0 4

Третото око на Бога,
в езерата рилски се е скрило.
Дори да си представя вече мога,
че Бог се е родил във Рила.

 

Създал света по образ и подобие,
но Своето око в България оставил.
Там често ходят хора да се молят,
с проблемите да могат да се справят.

 

Там, третото око под снеговете,
блести от истини и чистота.
То разговаря само с ветровете,
в приказната, мъничка страна.

 

Какъв заряд е скрит под върховете?
Въпросът е от ехото крещян,
а отговорът всесезонно свети:
Това на Бог е първият Му храм!

 

Красив букет от седем нежни цвята,
превърнати в блестящи езера.
Свещенност, подарена на Земята.
Намира се във моята страна!

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??