7.05.2008 г., 8:30 ч.

Гордост 

  Поезия » Любовна
730 0 2
Гордост
Абдулрахман Акра


------------------------
Падат на земята жълти листа,
лицето на деня е вече сиво.
Есен е в клетите ни сърца
и в душите наши е горчиво.

Миражи са били мечтите празни,
лъжа обещанието е било.
Пред съд любовен вече сме виновни,
но отричаме вината си лъжливо.


Когато утре пролет ще разцъфне
и дечица наивни ще играят,
ти ще подслушваш жасмините увехнали
в стари вази как ще ни проклинат.

Когато в лято луна сребриста мига
с палаво око посред нощта,
ще ти напомня за обичта щастлива,
задушена с ръце на гордостта.

© Абдулрахман Акра Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??