6.10.2024 г., 8:36 ч.

Горо ле 

  Поезия
114 2 5

- Горо ле, Горо зелена,

грешна си Горо към мене!

Обеща да ми го върнеш,

моето лудо любимо,

кога тръгна, Горо, 

да се бие за Род и Родина.

Но падна, Горо! Загина!

Потъна в твоята пазва!

Не ми го върна! 

Грях е туй, казвам!

- Не мога да ти го върна!Не мога!

Тук той си намери гроба!

Мога само да го прегръщам,

тъй както майка съща.

Сълзи да лея и да му пея!

За момини очи и устни!

За техните клетви пусти!

© Маргарита Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??