30.03.2021 г., 14:08 ч.

Горска пролет 

  Поезия » За деца
935 9 26

 

Във зелената горичка

чурулика пойна птичка,

зайче скача скок-подскок,

чак до бистрия поток.

Две калинки с две пчелички -

скачат на въже.

Малък Мечо черпи всички -

мед от пълното гърне.

Кумчо Вълчо, Кума Лиса,

даже старият глиган,

ей ги, гледай, до един са

част от тази веселба!

Дружно пеят и танцуват,

жабка прави ква-ква-ква,

днес в горичката празнуват,

че дошла е пролетта!

© Ивелина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??