23.10.2012 г., 11:31 ч.

Господи, бъди с мене 

  Поезия » Друга
1596 0 17

Господи, бъди с мене

 

Не искам, Боже, вече да умра,

а само да остана честен, верен

на тази, неизтляла в мен, мечта,

с която ти, самият, ме намери

във оня рай, измислен, прокълнат,

сред хиляди системи и лекарства,

сред сънища бленувани безкрай,

сред хиляди приятелски коварства.

 

Сега съм силен, Боже, вече знам,

че сам ще водя битките и мога

през маски да познавам фалш и срам,

познавам и фалшивата порода

на всички непокръстени лъжи,

на всичките главички преклонени.

Не ме вълнуват. Господи, прости!

Напред ще продължа.

Бъди със мене!

© Илко Карайчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??