Господин маймун знае всичко.
Силен, смел и напет.
И за учудване на всички,
взе че стана поет.
Четат го другите маймунки,
големи и деца.
Повтарят всяка сричка
маймунките сега.
Тъй важен, тъй напет
маймун превърнал се в поет.
© Димитър Павлов Всички права запазени