Гости сме на нашата земя!
Но много малко хора осъзнават:
животът ни е миг от вечността!
Букет цветя, които прецъфтяват!
Животът ни е приказка без край!
След нас децата ни ще продължават!
За някои е Ад, за други Рай!
Едни живеят, други оцеляват!
Животът ни е радост и тъга!
Мечти, любов, страдания, копнежи!
Сълзи, целувки, страст и суета!
Желания, и всякакви кроежи!
За кратък миг сме гости тук, сега!
Искра проблеснала и отлетяла!
Гости сме на нашата земя!
И нищо тя не ни е обещала!
19.10.2023 г.
© Георги Иванов Всички права запазени