29.08.2007 г., 18:09 ч.

Град на греха 

  Поезия
666 0 0
В една вечер безсънна,
момиче-ангел
спусна се от своя дом - небето,
хората в града греховен, то да види.
Много, на небто, се говореше за тях.
За техните викове и плач,
за кражбите и убийствата,
за изневерите и кръвосмешенията.
Вървеше момичето и гледаше...
Трагедии, смърт, пожари...
Жена, от проказа обезобразена -
бие я съпругат и жесток.
Друга пък своето тяло продава -
дечицата гладни вкъщи я чакат.
Един пък, някакъв,
вдигал срещу баща си оръжие -
имот не му давал.
А зад ъгъла пък друг,
болката своя, огромна,
с инжекция си успокоява.
Видяло това момичето
и заплакало горчиво то.
Съжалило то,
хорицата клети
и в града греховен
останало то,
та на тях светлина да им бъде.

© Ирина Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??