9.07.2021 г., 12:29 ч.

Градът 

  Поезия » Свободен стих
186 1 0

В тиха нощ пробудиха се мойте мисли.

Сънливи чувства се разляха в светъл лъч луна.

И шепот похотлив ефирен, докосна тихо нощната тъма.

Различни образи и думи, превръщаха в живот града,

потънал в облак от вулгарност, цигарен дим и много суета.

 

А някъде в средата на площада, две дами разговаряха в захлас,

порочни с накити блестящи, кокетничеха в този късен час.

До тях пък близо джентълмени с костюми в тона на ноща,

беседваха за хорските проблеми без капка състрадание в гласа. 

И там, отсреща, на тротоара, човек с китара във ръка, подсвиркваше с уста-задрямал и с тъжни звуци...

Даряваше града.

© Веирас Йердна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??